Voorbereidend werk voor de loodgieter

Voorbereidend werk voor de loodgieterWanneer u een loodgieter inschakelt voor het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden in of rondom uw woning, kunt u zelf al een deel van het voorbereidend werk voor de loodgieter uitvoeren. Dit scheelt tijd voor de loodgieter en daarmee dus kosten voor u! Het is vanzelfsprekend sterk afhankelijk van de werkzaamheden die een loodgieter bij u komt uitvoeren, wat dit voorbereidende werk inhoudt. Bij het onderhouden van een CV- of combiketel is het vrijmaken van de ruimte rondom uw ketel voldoende om de loodgieter snel aan het werk te kunnen laten gaan, terwijl u bij het verhelpen van lekkages aan leidingen veel meer voorbereidend werk kunt verrichten. Om zeker te zijn van de dingen die u vooraf al kunt doen, is het raadzaam de loodgieter voor zijn komst te benaderen om dit samen kort te sluiten. Zo weet u wat u vooraf kunt voorbereiden en weet de loodgieter wat hij van u kan verwachten! Het belangrijkste; de werkzaamheden zijn zo sneller voor u uitgevoerd.

Wat voor voorbereidend werk kunt u verrichten?

Afhankelijk van de werkzaamheden die u uitgevoerd wenst te hebben, kunt u vooraf een deel van het voorbereidend werk van de loodgieter uit handen nemen. Wanneer u leidingen wilt verleggen is het graven van geulen essentieel, terwijl bij het doorspuiten van uw afvoer het vrijmaken van putjes in en buiten uw woning belangrijk is. Voor reparaties aan een CV- of combiketel kunt u minder doen, als is het vrijmaken van een brede ruimte rondom de ketel een goede voorbereiding.

Veel van dit voorbereidende werk kunt u zelf doen, maar voor werkzaamheden als het graven van geulen voor het leggen van de afvoer of leidingen, is het soms noodzakelijk een externe partij in te schakelen. Wellicht heeft u een kraantje nodig, omdat het graven met de hand teveel tijd in beslag zou nemen, wat de werkzaamheden niet ten goede komt. Door dit kraantje zijn werk voor de komst van de loodgieter te laten uitvoeren, is het leggen van de leidingen of afvoer snel voltooid.