De badkamer verbouwen

Je badkamer verbouwen?

Is je badkamer hopeloos verouderd, was het bij de aankoop van je huis al duidelijk dat het je smaak niet was of is de indeling niet echt praktisch nu de gezinssamenstelling veranderd is? Dan wordt het hoog tijd om de badkamer te verbouwen. Met goede voorbereidingen krijg je inzichtelijk hoe groot de klus is en of je extra hulp moet inroepen van bijvoorbeeld een loodgieter.

Bouwtekening en materialen
Gaat de hele badkamer eruit of is het uitsluitend het vervangen van het sanitair? Maak in ieder geval altijd een uitgebreide bouwtekening waarop alle (water)leidingen zichtbaar zijn. Zo weet je precies waar je wel en niet moet boren of hakken.
Maak aan de hand van deze bouwtekening een materialenlijst en koop ruim in. Alles wat na de verbouwing nog in de originele verpakking zit, kan vrijwel probleemloos teruggebracht worden naar de bouwmarkt. Komen er nieuwe tegels in de badkamer? Let erop dat ze allemaal dezelfde kleurcode hebben en koop een pak extra voor het geval er een tegel breekt of voortijdig beschadigd raakt. Zorg voor een goede afvoer van het puin door middel van een container of puinzakken.

Ruime planning
Overleg met de loodgieter of je bouwtekening klopt en welke klussen je zelf gaat doen of (in kortere tijd) door hem laat doen. Vrienden of familie willen echt wel een keer een was draaien of hun badkamer afstaan zodat al je gezinsleden kunnen douchen, maar het moet geen weken duren. Maak daarom vooraf een ruime planning. Kom je tijd te kort of twijfel je over het installeren van bepaalde zaken? Voorkom frustratie, stress of een slordige afwerking en schuif ze door naar de loodgieter. Hij heeft het juiste materiaal en gereedschap in huis om die (voor jou) lastige klussen over te nemen. Ieder zijn vakkennis en expertise, toch?